Schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijd

100 jaar

Duinrust

2024 Huize Duinrust 100 jaar

 

SCHRIJFWEDSTRIJD

 

Het is in het jaar 2024 honderd jaar geleden dat Huize Duinrust aan de  Badweg 79 werd gebouwd. Een jubileum dat wij niet onopgemerkt willen laten.

 

Om het honderdjarig bestaan te vieren willen we graag een korte verhalenwedstrijd houden. Iedereen die het leuk vindt om een kort verhaal te schrijven over Duinrust of Schiermonnikoog nodigen wij uit om mee te doen. We denken hierbij aan belevenissen, anekdotes, spannende of hilarische gebeurtenissen, zowel echt (fictie) als niet echt gebeurd (non-fictie). Het genre is dus vrij, zolang het ergens in het verhaal gaat over Duinrust of Schiermonnikoog. Originaliteit wordt gewaardeerd.

 

De verhalen worden naamloos beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit een tweetal leden van de “Sterke Verhalen Club” , te weten Sjon Stellinga en Luuk Hajema, aangevuld met de Groningse verhalenverteller pur sang Henk Hofstra. Met een deelname aan de wedstrijd verleen je de redactie van de Dorpsbode Schiermonnikoog toestemming om het verhaal in één van de uitgaven van de Dorpsbode te publiceren.

 

Wat kun je winnen?

Bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen. De eerste prijs is een gratis verblijf in 2025 van één week, de tweede prijs een gratis verblijf van een midweek en de derde prijs een gratis verblijf van een weekend in Huize Duinrust, Badweg 79 Schiermonnikoog.

 

Voorwaarden:

  • Deelname is mogelijk van 1 april 2023 t/m 31 december 2023
  • Kort verhaal met tussen de vijfhonderd en twaalfhonderdvijftig woorden
  • Echt of niet echt gebeurd
  • Zowel geschreven als digitaal toe te sturen
  • Vermelding van naam ( wordt bij publicatie vermeld onder het verhaal)
  • Vermelding adres, telefoonnummer en mailadres (alleen bekend bij de organisatie)
  • Maximaal één verhaal inzenden
  • De uitslag wordt in januari 2024 bekend gemaakt.

 

Inzendingen sturen naar:

Herman en Minny Mulder

Veeningen 44

7924 PJ Veeningen

hermanminnymulder@outlook.com